Croisières Inter-Iles organiseert boottochtjes

Croisières Inter-Iles organiseert boottochtjes feature image 01

Samenvatting artikel

Als je op zoek bent naar een unieke manier om de prachtige kustlijn van Charente-Maritime in Frankrijk te verkennen, dan zijn de boottochten van Croisières Inter-les zeker een aanrader. Met Croisières Inter-les kun je genieten van een ontspannen tocht langs de schilderachtige kustlijn van deze regio en ontdek je enkele van de mooiste en meest ongerepte plekjes die Charente-Maritime te bieden heeft. In dit artikel zullen we wat meer informatie geven over de verschillende boottochten die Croisières Inter-les aanbiedt en waarom dit een van de beste manieren is om te genieten van de schoonheid van Charente-Maritime.

Croisières Inter-les boottochtjes: Fort Boyard en de eilandjes in de Pertuis d’Antioch!

Met de wind in de zeilen ontdek je aan boord van een van de Inter-Iles boten de drie plaatselijke eilanden : Ré, Aix en Oléron. Zij brengen je zo dicht mogelijk bij het geweldige Fort Boyard!

Stap aan boord van deze boten, zij organiseren verschillende boottochtjes naar de eilanden en Fort Boyard. Bezoek Charente Martime met haar talrijke stranden, versterkte vestingen en eilanden… Vertrek uit verschillende havens. Voor een tocht met tussenstop naar Aix einland en Fort Boyard kun je uit La Rochelle vertrekken, Boyardville, Saint-Martin-de-Ré en Saint-Denis d’Oléron (juli en augustus).

Tocht met tussenstop naar het eiland Aix, ‘Het keizerlijke eiland’

Tijdens deze boottocht kun je Fort Boyard van nabij bewonderen voor je naar de parel van de zeestraat van Antioche vaart, ook wel het ‘keizerlijke eiland’ genoemd. De grillen van de getijden bepalen hoelang je bezoek duurt, maar je kunt zeker meerdere uren genieten van dit ongerepte eiland met zijn vele facetten: geschiedenis, natuur, versterkte vestingen, oesterkwekerijen, monumenten, stranden, restaurants, wandelroutes, fietstochten, ritten te paard en met de koets.

Boottocht vlak bij Fort Boyard

Fort Boyard diende oorspronkelijk om het Koninklijke Arsenaal van Rochefort te beschermen, maar kreeg uiteindelijk een heel andere bestemming… Deze uitstap brengt je eerst naar het middelpunt van de zeestraat van Antioche tussen de eilanden Aix en Oléron. Daarna zeil je rond het fort en kun je naar hartenlust foto’s nemen van het beroemde ‘stenen schip’. Onze gids vertelt je alle interessante (en soms verrassende!) weetjes.

Tocht met tussenstop naar La Rochelle, ‘de prachtige rebelse stad’.

Tijdens deze uitstap kun je rustig kuieren langs de verkeersvrije straatjes rond de haven en de geschiedenis van de oude stad ontdekken, de musea, de parken en andere wandelzones. Of lekker gaan shoppen.

Tocht met tussenstop naar het eiland Aix en La Rochelle

De excursie eindigt in La Rochelle, aan de voet van de iconische torens. ’s Ochtends kun je op Aix de versterkte stad en de wilde, ongerepte omgeving bezaaid met wandelpaden, restaurants en winkels ontdekken. In de namiddag heb je in La Rochelle de tijd om de oude stad, de haven of het Aquarium te bezoeken of lekker te winkelen.

Uitstap naar Fort Boyard en tussenstop in La Rochelle

Deze daguitstap begint met een oversteek op zee naar Fort Boyard. Daarna zetten we koers richting La Rochelle waar we aanmeren aan de voet van de torens die de toegangspoort vormen tot de bekende ‘prachtige en rebelse’ stad. Daarna is de keus aan jou: lekker eten in een van de vele restaurants, de oude stad bezoeken, winkelen, wandelen langs de haven, het aquarium bezoeken…Deze excursie is enkel mogelijk vanuit Saint-Martin de Ré in juli en augustus.

Uitstap naar het eiland Re

Hierbij steek je in één keer de zee over naar Saint-Martin, de hoofdstad van het eiland Ré. Saint-Martin is dankzij zijn rijke geschiedenis een uitgelezen plek om te bezoeken. Geniet van de zinderende, feestelijke sfeer op de beroemde markt, bij de antiekhandelaren en in de talloze winkels rond de haven. Of ga wandelen rond de versterkte vestingen van de oude citadel of huur een fiets en ontdek een van de vele fietsroutes. De oversteek naar Saint-Denis d’Oléron is non-stop en is enkel mogelijk in juli en augustus. Zodra je aankomt, staat de vuurtoren van Chassiron op je te wachten of kun je de vele fietspaden verkennen (fietsverhuur mogelijk).

Er is in ieder geval genoeg te beleven. Of je nou gaat voor een tour waarin veel over de geschiedenis en natuur wordt verteld of dat je kiest voor een tour waar je lekker kan gaan eten en leuk kan winkelen. Je krijgt zeker te weten een leuke dag. Kijk vooral naar wat jij interessant vind en wat voor dag je wilt hebben, en kies gebaseerd daarop jouw tour/eiland uit. Veel plezier!

Treinen naar La Rochelle feature image 03
Alles over het interdepartementale treinnetwerk. Ook wordt er meer vertelt over de Thalys. Lees meer.
Torens van La Rochelle feature image 04
De torens van La Rochelle bestaan uit 3 torens: de Lantarentoren, de Sint-Niklaastoren en de Ketentoren. Lees meer over hun verhaal.