Naar Charente-Maritime met de auto

Naar Charente-Maritime met de boot feature image 01

Samenvatting artikel

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke manier om Charente-Maritime te bereiken, is het reizen met de auto een goede optie. Charente-Maritime is een prachtige regio in het westen van Frankrijk, gelegen aan de Atlantische kust. Het is een populaire bestemming voor vakantiegangers vanwege zijn uitgestrekte stranden, charmante steden en prachtige landschap. Hier lees je hoe je vanuit Nederland met de auto naar Charente-Maritime kunt reizen.

De afstand van Nederland naar Charente-Maritime is ongeveer 1000 kilometer, afhankelijk van je startpunt en de exacte bestemming in Charente-Maritime. De reis duurt ongeveer 9-10 uur zonder stops en verkeer. Het is aan te raden om onderweg te stoppen om uit te rusten en te genieten van de omgeving. Hieronder lees je een aantal tips om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Route

De snelste route van Nederland naar Charente-Maritime is via België, Luxemburg, Frankrijk en dan richting Parijs. Vanuit Parijs volg je de snelweg A10 naar Charente-Maritime. Een alternatieve route is via België, Luxemburg en dan langs de Franse grens naar Charente-Maritime. Deze route is iets langer maar kan handig zijn als je op zoek bent naar een mooiere omgeving en minder verkeer.

Vignet en tolwegen

In Frankrijk zijn er veel tolwegen, vooral op de snelweg A10 die naar Charente-Maritime leidt. Het is daarom handig om een tolbadge te hebben die je kunt gebruiken om sneller door de tolpoortjes te gaan. Deze kun je van tevoren bestellen bij bijvoorbeeld de ANWB. Ook is er een milieuvignet nodig voor de meeste grote steden in Frankrijk, zoals Bordeaux, La Rochelle en Rochefort. Je kunt deze van tevoren bestellen op de officiële website van de Franse overheid.

Overnachten onderweg

Als je niet van plan bent om de reis in één keer te maken, is het aan te raden om te overnachten onderweg. Er zijn verschillende hotels en campings langs de snelweg en in de omgeving waar je kunt overnachten. Zorg ervoor dat je van tevoren boekt om teleurstellingen te voorkomen, vooral in het hoogseizoen.

Bezienswaardigheden onderweg

Als je besluit om onderweg te stoppen, zijn er verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Denk aan de historische stad Luxemburg, de Franse stad Tours met zijn kastelen en prachtige landschap, en de stad Angoulême, bekend om zijn stripmuseum en middeleeuwse architectuur.

Eenmaal aangekomen in Charente-Maritime kun je genieten van de vele bezienswaardigheden die deze regio te bieden heeft. Het is een populaire bestemming voor strandliefhebbers, met prachtige zandstranden die zich uitstrekken over de kustlijn. De bekendste stranden zijn La Grande Plage in La Rochelle, Plage de Chatelaillon-Plage in Chatelaillon-Plage en Plage de Royan in Royan.

Naast de stranden zijn er tal van charmante steden en dorpen om te verkennen, waaronder La Rochelle, Rochefort, Saintes en Saint-Martin-de-Ré. Bezoek het aquarium in La Rochelle, dat bekend staat om zijn grote collectie zeedieren en interactieve tentoonstellingen. Of verken de oude scheepswerf van Rochefort, waar je een kijkje kunt nemen in de maritieme geschiedenis van de regio.

Voorbereiding

Zorg er tijdens je reis met de auto naar Charente-Maritime voor dat je goed voorbereid bent. Controleer vooraf de route, het weer en de verkeersinformatie. Zorg ervoor dat je de juiste documenten bij je hebt, zoals je rijbewijs, autopapieren en verzekeringsdocumenten. Het is ook aan te raden om een EHBO-kit, reserveband en noodzakelijke gereedschappen mee te nemen.

Met de auto reizen naar Charente-Maritime is een uitstekende manier om deze prachtige regio te verkennen. Je hebt de vrijheid om te stoppen waar en wanneer je wilt en kunt genieten van de prachtige omgeving onderweg. Vergeet niet om veilig te rijden en de verkeersregels te volgen, zodat je veilig en comfortabel op je bestemming aankomt.

Treinen naar La Rochelle feature image 03
Alles over het interdepartementale treinnetwerk. Ook wordt er meer vertelt over de Thalys. Lees meer.
Torens van La Rochelle feature image 04
De torens van La Rochelle bestaan uit 3 torens: de Lantarentoren, de Sint-Niklaastoren en de Ketentoren. Lees meer over hun verhaal.