Naar Charente-Maritime met de boot

Naar Charente-Maritime met de boot feature image 01

Samenvatting artikel

Charente-Maritime is een mooie regio in het westen van Frankrijk, gelegen aan de Atlantische kust. Het is een populaire bestemming voor vakantiegangers vanwege zijn uitgestrekte stranden, charmante steden en prachtige landschap. Als je op zoek bent naar een unieke manier om Charente-Maritime te bereiken, overweeg dan om met de boot te reizen. Er zijn verschillende veerdiensten beschikbaar om je naar deze mooie regio te brengen.

Veerdiensten

Een van de meest populaire veerdiensten is de oversteek vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Saint-Malo. Vervolgens rijdt je verder naar Charente-Maritime. Saint-Malo is een historische havenstad in Bretagne, die vaak wordt beschouwd als de toegangspoort tot Charente-Maritime. Er zijn verschillende veerdiensten beschikbaar vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Saint-Malo, met inbegrip van Brittany Ferries, Condor Ferries, en Irish Ferries.

Vanuit Saint-Malo kun je gemakkelijk met de auto, bus of trein naar Charente-Maritime reizen. Het is ongeveer een 5 uur durende rit van Saint-Malo naar La Rochelle, de belangrijkste stad in Charente-Maritime. Je kunt ook een trein nemen vanuit Saint-Malo naar La Rochelle, met een overstap in Nantes. De treinreis duurt ongeveer 4 uur en biedt prachtige uitzichten op het Franse platteland.

Een andere optie is om met de veerboot rechtstreeks naar La Rochelle te reizen. Er zijn verschillende veerdiensten beschikbaar vanuit verschillende Franse havens, waaronder Saint-Malo, Lorient en Royan. De veerdiensten variëren in frequentie, afhankelijk van het seizoen, dus het is het beste om van tevoren te controleren wanneer de veerboten beschikbaar zijn.

Bezienswaardigheden

Eenmaal aangekomen in Charente-Maritime geniet je van de vele bezienswaardigheden die deze regio te bieden heeft. Het is een populaire bestemming voor strandliefhebbers, met prachtige zandstranden die zich uitstrekken over de kustlijn. De bekendste stranden zijn La Grande Plage in La Rochelle, Plage de Chatelaillon-Plage en Plage de Royan.

Charente-Maritime heeft ook veel historische bezienswaardigheden, zoals de prachtige middeleeuwse stad Saintes, het indrukwekkende Fort Boyard en de Romeinse amfitheater in Saintes. Als je van wijn houdt, is het zeker de moeite waard om de wijngaarden in de regio te bezoeken en de heerlijke wijnen te proeven die hier worden geproduceerd.

Havens en aanlegplaatsen

De kustlijn van Charente-Maritime telt in totaal zo’n 8.000 aanlegplaatsen (ligplaatsen, pontons) voor boten in de 18 havens van het departement. Le Port des Minimes is met zijn 3.660 aanlegplaatsen, waarvan er jaarlijks 300 gehuurd worden en 360 voor passanten beschikbaar zijn, de belangrijkste haven van het departement. In deze haven meren 39% van de schepen aan die de regio Poitou-Charentes bedienen. Le Port des Minimes is ook de grootste haven aan de Atlantische kust en één van de langst bestaande havens van Europa. Buiten de haven zijn er ook zo’n 5.000 seizoenankerplaatsen. Daarvan liggen er ongeveer 1.300 ankerboeien buiten de haven. Deze liggen vooral rond de eilanden Oléron en Île de Ré, Saint-Palais en La Rochelle. Het is dan ook mogelijk om zelf een bootje te huren.

Al met al is het reizen naar Charente-Maritime met de boot een unieke en ontspannende manier om deze mooie regio te verkennen. Met de vele bezienswaardigheden, prachtige stranden en charmante steden is het een regio die het waard is om te bezoeken.

Fouras
Fouras: Een Verborgen Juweel aan de Franse Atlantische Kust Fouras, een schilderachtige badplaats aan de Franse Atlantische Kust, is een verborgen juweel dat wacht
Aquarium La Rochelle
Gelegen aan de prachtige Franse Atlantische Kust, biedt het Aquarium van La Rochelle een fascinerende en educatieve reis door de onderwaterwereld. Met zijn uitgebreide
De Zoutwinning
Langs de prachtige Franse Atlantische kust bevindt zich een industrie die teruggaat tot eeuwen geleden: de zoutwinning. Het winnen van zout uit de oceaanwateren