Naar Charente-Maritime met het vliegtuig

Naar Charente-Maritime met het vliegtuig feature image 01

Samenvatting artikel

Charente-Maritime is een prachtige regio in het westen van Frankrijk, gelegen aan de Atlantische kust. Met zijn uitgestrekte stranden, charmante steden en prachtige landschap is het een populaire bestemming voor vakantiegangers. Als je van plan bent om naar Charente-Maritime te vliegen, zijn er verschillende opties om deze mooie regio te bereiken.

Vliegveld Charente-Martine

Het belangrijkste vliegveld in Charente-Maritime is La Rochelle-Île de Ré Airport (LRH), dat op ongeveer 20 minuten rijden van La Rochelle ligt. Dit vliegveld heeft regelmatige vluchten vanuit verschillende Europese steden, waaronder Parijs, Londen, Dublin, Brussel en Amsterdam. Andere nabijgelegen luchthavens zijn Bordeaux-Mérignac Airport (BOD) en Nantes Atlantique Airport (NTE), die beide op ongeveer 2 uur rijden van Charente-Maritime liggen.

De volgende stap

Als je eenmaal bent geland op La Rochelle-Île de Ré Airport, zijn er verschillende manieren om naar je bestemming in Charente-Maritime te reizen. De meest handige optie is het huren van een auto op de luchthaven, zodat je gemakkelijk de regio verkend. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven, zoals Hertz, Avis en Europcar.

Als je liever niet zelf rijdt, zijn er ook andere transportmogelijkheden beschikbaar. Zo zijn er taxistandplaatsen beschikbaar op de luchthaven en kun je ook gebruik maken van de lokale bussen en treinen om naar verschillende plaatsen in Charente-Maritime te reizen.

Leuke plekken om te bezoeken

Eenmaal aangekomen in Charente-Maritime zijn er tal van prachtige plekken om te bezoeken en te verkennen. Het is een populaire bestemming voor strandliefhebbers, met prachtige zandstranden die zich uitstrekken over de kustlijn. De bekendste stranden zijn La Grande Plage in La Rochelle, Plage de Chatelaillon-Plage en Plage de Royan.

Charente-Maritime heeft ook veel historische bezienswaardigheden, zoals de prachtige middeleeuwse stad Saintes, het indrukwekkende Fort Boyard en de Romeinse amfitheater in Saintes. Als je van wijn houdt, is het zeker de moeite waard om de wijngaarden in de regio te bezoeken en de heerlijke wijnen te proeven die hier worden geproduceerd.

Al met al is Charente-Maritime een geweldige bestemming om te bezoeken en met de mogelijkheid om te vliegen naar La Rochelle-Île de Ré Airport is het gemakkelijk bereikbaar. Met de vele bezienswaardigheden, prachtige stranden en charmante steden is het een regio die je niet wilt missen.

Fouras
Fouras: Een Verborgen Juweel aan de Franse Atlantische Kust Fouras, een schilderachtige badplaats aan de Franse Atlantische Kust, is een verborgen juweel dat wacht
Aquarium La Rochelle
Gelegen aan de prachtige Franse Atlantische Kust, biedt het Aquarium van La Rochelle een fascinerende en educatieve reis door de onderwaterwereld. Met zijn uitgebreide
De Zoutwinning
Langs de prachtige Franse Atlantische kust bevindt zich een industrie die teruggaat tot eeuwen geleden: de zoutwinning. Het winnen van zout uit de oceaanwateren