Met de trein naar La Rochelle

Treinen naar La Rochelle feature image 03

Samenvatting artikel

Als je op zoek bent naar een prachtige bestemming voor een reis in Frankrijk, is La Rochelle zeker een stad om te overwegen. Gelegen aan de Atlantische kust in het westen van Frankrijk, biedt deze historische stad een charmante mix van oud en nieuw. Een van de beste manieren om La Rochelle te bereiken, is met de trein.

Treinverkeer

Charente-Maritime telt 275 km aan spoorwegen voor passagiersvervoer. Het is vooral de verkeersas Parijs-Bordeaux die wordt bediend en de nabijgelegen lijn Poitiers – La Rochelle, de lijn Bordeaux – Nantes en de Étoile de Saintes.

De treinreis naar La Rochelle begint meestal in Parijs, waar het mogelijk is om te kiezen uit verschillende treinen die naar de stad rijden. De hogesnelheidstrein, de TGV, is de snelste optie en brengt je in ongeveer 3 uur naar La Rochelle. Als je een langzamere maar goedkopere optie wilt, neem je de regionale TER-trein, die ongeveer 5 uur duurt.

Verder zijn er dagelijkse verbindingen met de grote steden aan de Atlantische Oceaan: Bordeaux (2.15 u), Nantes (2 u), Tours (2 u) en Poitiers (1.10 u).

Zodra je in La Rochelle aankomt, bevind je je op het treinstation Gare de La Rochelle. Vanaf hier kun je gemakkelijk de stad verkennen te voet, met de bus of met de fiets. Als je van plan bent om de omgeving te verkennen, is het huren van een auto ook een optie.

Hoogtepunten La Rochelle

Een van de hoogtepunten van La Rochelle is de Vieux Port, de oude haven. Hier vind je prachtige boten en talloze restaurants en cafés waar je geniet van de lokale zeevruchten. Op loopafstand van de haven bevindt zich het historische stadscentrum, met smalle straatjes en charmante gebouwen uit de 17e en 18e eeuw.

Een andere must-see attractie in La Rochelle is het aquarium, dat een van de grootste van Europa is. Het aquarium is de thuisbasis van duizenden zeedieren en is een geweldige plek om meer te leren over de onderwaterwereld.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, bezoek dan de Tour de la Lanterne, een middeleeuwse toren die ooit werd gebruikt als gevangenis. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad en de haven. Een andere bezienswaardigheid is de Tour de la Chaîne, een toren uit de 14e eeuw die deel uitmaakte van de stadsmuren.

La Rochelle heeft ook een lange traditie van zeevaart en zeilen. In de zomermaanden vinden er veel zeilwedstrijden plaats, waaronder de beroemde Les Francofolies, een muziekfestival dat elk jaar duizenden bezoekers trekt.

Als je op zoek bent naar een ontspannende vakantie aan de Franse kust, is La Rochelle een geweldige keuze. Met de trein ben je er gemakkelijk, snel en geniet je van alles wat deze charmante stad te bieden heeft.

Fouras
Fouras: Een Verborgen Juweel aan de Franse Atlantische Kust Fouras, een schilderachtige badplaats aan de Franse Atlantische Kust, is een verborgen juweel dat wacht
Aquarium La Rochelle
Gelegen aan de prachtige Franse Atlantische Kust, biedt het Aquarium van La Rochelle een fascinerende en educatieve reis door de onderwaterwereld. Met zijn uitgebreide
De Zoutwinning
Langs de prachtige Franse Atlantische kust bevindt zich een industrie die teruggaat tot eeuwen geleden: de zoutwinning. Het winnen van zout uit de oceaanwateren